بیماری های رایج دوران سالمندی چه می باشد؟
در بخش قبل با مهمترین بیماری هایی که سالمندان را در دوران سالمندی تهدید می کنند کم و بیش آشنا شدید. نگهدار سالمند و یا نگهدار سالمند باید علائم این بیماری ها را به خوبی بشناسد تا بتواند در بسرعت از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده تا سالمند از نعمت زندگی سالم بهره مند شود. در این بخش به ادامه ی مطلب قبل می پردازیم.
5- نقرس
بیماری نقرس یا عوامل ژنتیکی دارد و یا علت آن خوردن غذاهای ناسالم می باشد.اولین علامت نقرس در نیمی از بیماران تورم یا قرمزی، التهاب و سوزش در محل اتصال مفصل شست پا و پنجه است ولی بیماری در مفاصل دیگر مانند زانو، مچ و انگشتان دست و … نیز دیده می شود.
نقرس نیز مانند ارتروز سبب درد در اعضای بدن می شود.این بیماری مفاصل را ملتهب کرده و سبب بروز درد می شود.بیماری نقرس بیماری شایعی در دوران سالمندی می باشد. علت بیماری بالا رفتن اسید اوریک خون است که باعث ایجاد کریستال هایی در خون و رسوب آن در مفاصل و بافت ها شده و سبب التهاب آن می شود.
ازجمله علائم دیگر نقرس: درد مفصلی و گاهی توأم با خستگی و تب شدید بروز می کند. تعداد مبتلایان به نقرس در دنیا افزایش یافته است. شایع ترین علت داشتن زمینه ژنتیکی است ولی دفع ناقص اوره، تغذیه ناسالم و … هم می تواند باعث بیماری نقرس شوند.
در صورت کنترل نشدن بیماری نقرس، احتمال ابتلای فرد به بیماری هایی مانند افزایش فشار خون، دیابت و بیماری های قلبی و کلیوی بیشتر خواهد شد. البته با دارو می توان سطح اسید اوریک خون را پایین آورد.
6-تصادف و یا سقوط:
حتی اگر افراد مسن سالم باشند، زمین خوردن ناگهانی،سقوط و یا تصادف می تواند سبب شکستگی استخوان ها یا آسیب به سر سالمند خواهد شد. معمولا بعد از وقوع این اتفاقات، افراد مسن به دلیل ترس فعالیت هایشان را کمتر می کنند و در نتیجه قدرت و مقاومت ماهیچه ای شان تحلیل می رود.
7- ای ال اس:
بیماری ALSسبب تخریب هسته دوم عصبی و الیاف بعدی که به عضلات پیام می رسانند می شود. مبتلایان به این بیماری با گذشت زمان عضلات بدنشان تحلیل می رود و با گذشت زمان بیمار در خورن و حرف زدن دچار مشکل می شود.این بیماری سبب بروز مشکل در عضلات تنفسی نیز خواهد شد. این بیماری بعد از پنجاه سالگی بروز کرده و بعد از مدت کوتاهیی منجر به مرگ سالمند خواهد شد.
8- سل ریوی
معمولا سالمند در جوانی به این بیماری مبتلا شده است ولی در دوران سالمندی به دلیل پایین آمدن سطح دفاع ایمنی، عفونت خفته دوباره فعال می شود و علائم بیماری سل بروز می کند. این بیماری واگیر دار است. افرادی که به عنوان نگهدار سالمند از سالمند مراقبت می کنند باید مراقب باشند تا به این بیماری مبتلا نشوند.مهم ترین علامت بیمار بی اشتهایی، تعریق شبانه، کاهش وزن، رنگ پریدگی و سرفه های خشک(بعدها ممکن است به خلط معمولی یا خونی تبدیل شود) می باشد. اگر نگهدار سالمند متوجه شد که سالمند بیش از ۴ هفته سرفه بدون علت داشته باشد باید سالمند را به پزشک برده حتما باید عکس قفسه سینه و تست سل از او گرفته شود. این افراد باید به بیمارستان منتقل و در اتاق ایزوله بستری شوند. ۱۵ روز بعد از شروع درمان خاصیت بیماری زایی سل کاملا از بین می رود و بیمار می تواند به مکان قبلی خود برگردد.
ادامه ی مطلب:بیماری های دوران سالمندی بخش سوم

مركز نگهداري و مراقبت از کودک، سالمند، بیمار در منزل مه چهرگان با بکارگیری نیروهای مجرب و متخصص آماده ی خدمت رسانی 24 ساعته به شما و عزیزان شما می باشد.
مطالب مرتبط:
نگهدار سالمند مبتلا به آلزایمر
سالمندانی که نگهدار نمی خواهند
چگونه سالمندان را به حمام ببریم؟
بیماری های دوران سالمندی
بدون دیدگاه