کودکان زیاد در معرض ابتلا به سرماخوردگی می باشند. در فصل سرما ابتلا به سرماخوردگی بیشتر می شود و کودکان باید بخوبی تحت مراقبت های ویژه قرارگیرند. اگر کودک شما در زمان سرماخوردگی دچار تب می شود این مقاله راهنمای خوبی برای مراقبت از کودک در زمان سرما خوردگی می باشد و می تواند به شما والدین عزیز کمک کند.
اغلب علت سرما خوردگی ویروس می باشد که با کاهش دما و تغییرات آن ویروس ها براحتی می توانند رشد کنند و کودک را مبتلا به سرما خوردگی شود.
سرماخوردگی در حالت معمولی زیاد نگران کننده نیست و با مراقبت های لازم به زودی خوب می شود. این سرما خوردگی شامل ، سرفه، تب مختصر، آبریزش از بینی می باشد.
اما نشانه های آنفولازا و سرما خوردگی خطرناک این ها نمی باشد و در آن شرایط است که کودک نیازمند مراقبت های ویژه می باشد. نشانه های آنفولانزا در کودک تب، تشنج ،ترشحات بینی اش غلیظ و چرکی ، اختلال در هوشیاری و رفتار کودک، کاهش اشتها و تند شدن نفس می باشد.
مراقبت از کودک سرماخورده:
اگر بینی کودک شما گرفته است آن را همیشه تمیز نگه دارید و از سرم فیزیولوژی یا قطره کلرور سدیم برای باز شدن آن استفاده نمایید.نگهداری از کودک مبتلا به آسم در زمان سرما خوردگی امری دشوار می باشد زیرا تنگی نفس این کودکان در آن زمان بیشتر می شود. برای بهبود این کودکان در زمان سرماخوردگی باید از دارو های ضد آسم استفاده نمود.
اگر کودک شما دچار سرما خوردگی شده است بهتر است از بخار آب کمک بگیرید. تهیه ی یک بخور و افزایش رطوبت هوا می تواند در بهبود کودک موثر باشد.
نکات مهم مراقبت از کودک هنگام تب شدید و تشنج:
برای جلوگیری از پیشرفت تب باید کودک را پاشویه کرد. در هنگام پاشویه ی کودک دمای آب خیلی مهم است. دمای آب نباید خیلی سرد و یا گرم باشد .دمای آب مناسب برای پاشویه ی کوذکان حدود 32 درجه می باشد. گاهی دیده شد افراد به آب الکل اضافه می کنند که این امر اصلا مورد تایید نمی باشد و سبب مسمومیت خواهد شد.
کودکانی که سابقه ی تشنج دارند باید قبل از وقوع تشنج از آن پیشگیری کرد. می توانید از استامینوفن استفاده کنید. مقدار مصرف قطره استامینوفن در بچه های یک تا دو ساله ۲۵ قطره هر ۴ ساعت یک بار و میزان مصرف شربت استامینوفن به ازای هر ۱۲ کیلو وزن بچه یک قاشق مرباخوری، هر ۴ ساعت یک بار است.
اگر کودک شما دچار تب شدید و تشنج شد او را به پهلو خوابانده و چند دقیقه صبر کنید تا تشنج بر طرف شود. بعد از تشنج کودک باید از آمپول دیازپام و یا تنقیه حوی دیازپام استفاده کنید.
دز مناسب دیازپام برای یک بچه ۱۰ کیلویی ۲ میلی گرم در هر ۸ ساعت است و به همین نسبت براساس وزن کودک دیازپام کمتر یا بیشتر می شود.
معایب استفاده از آنتی هیستامین در سرماخوردگی کودکان:
اگر به کودک خود زیاد انتی هیستامین بدهید تا از آبریزش بینی کودک خود جلوگیری کنید سبب می شوید تا حجم زیادی از ترشحات سرفه و بینی کودک دفع نشود در حالی بدن زمانی رو به بهبود می رود که سیر طبیعی بیماری را طی کرده و این ترشحات از بدن خارج شوند.
از جمله موثرترین راه در درمان سرماخوردگی مراقبت های ویژه از کودک می باشد نه مصرف دارو. برای آنکه بتوانید بیماری را به خوبی پشت سر بذارید بهتر است استراحت کافی داشته و مایعات فراوان، تغذیه مناسب، مصرف غذاهای مقوی و مغذی حاوی پروتئین، سبزیها و سوپ و آش را فراموش نکنید.
پرهیز غذایی کودک در دوران سرما خوردگی:
برای مراقبت از کودک در زمان سرماخوردگی از غذاهایی که سبب اختلال می شود بپرهیزید. اینن غذا ها شامل غذاهای تند، ترش، انواع ادویه، سرخ کردنی ها و غذاهای محرک می باشد.
بدون دیدگاه