مراقبت از سالمند افسرده:
افسردگی در سالمندان ای روزها بسیار رواج پیدا کرده است و نگهداران سالمند نیز با سالمندان افسرده در مراحل کاری خود زیاد مواجه می شوند از این رو وظیفه ی یک پرستار سالمند حرفه ای این است که بداند چگونه با یک سالمند افسرده رفتار کند و رفتار مناسب با یک سالمند افسرده چه می باشد. آمار نشان داده که امید به زندگی در سالمندان افسرده کمتر از سالمندانی است که روحیه ی خوبی دارند. یک نگهدار سالمند با بکارگیری روش های موثر در بهبود وضعیت روانی بیمار سبب بهبود سلامت جسمانی سالمند نیز خواهد شد. سلامت جسمی و روانی سالمندان کاملا با یکدیگر در ارتباط بود. وظیفه ی نگهدار سالمند فقط این نیست که به وضعیت جسمانی حال سالمند خود رسیدگی کند بلکه باید به روان سالمند نیز اهمیت ویژه ای دهد.
در ابتدا نگهدار سالمند باید بداند که علائم مربوطه به افسردگی در سالمندان چه می باشد. این علائم عمدتا شامل موارد زیر است.
- بروز مشکلات خواب از جمله بیدار شدن از خواب در صبح خیلی زود،
- مشکلات تغذیه و وزن
- خارش یا درد بدن که بهبود نیابداستخدام نگهدار در منزل،استخدام نگهدار سالمند
- احساس پوچی
- اندوه و اضطراب
- دشواری در تمرکز یا تصمیم گیری
- احساس ترس از آینده
- احساس گناه
- خستگی و عدم انرژی
- از دست رفتن علاقه و لذت در اعمال روزمره،
- بیپناهی و ناخوشی
- افکار مرگ و خودکشی
نگهدار سالمند با دیدن علائم بالا به مدت طولانی در سالمند باید او را تشویق به رفتن به یک روانپزشک بکند. روان پزشک با دارو درمانی می تواند به حال بیمار کمک زیادی بکند.
از جمله خطرات پییشرفت افسردگی و اهمیت ندادن به موقع به این موضوع باعث می شود که وضعیت جسمانی سالمند نیز وخیم تر شود و یا حتی سالمند دست به خودکشی بزند. افسردگی در سالمند شباهت زیادی به بیماری آلزایمر دارد و این افسردگی ها می تواند ناشی از مصرف داروهای قلبی و فشار خون نیز باشد.
درک مسائل روانی و عاطفی افراد سالمند توسط نگهدار سالمند نیازمند کسب آگاهی، مطالعه و دریافت آموزشهای در این زمینه می باشد. نگهدار سالمند با صحبت درباره ی وضعیت سالمند با خانواده و کمک گرفتن از آن ها می تواند اوضاع را بهبود بخشد. سالمند در این دوران نیاز به حمایت نزدیکان خوددارد بنابراین نگهدار سالمند و نزدیکان او باید بخوبی بتوانند با محبت کردن به سالمند و همچنین قدردانی از زحمات او یادآوری نکات مثبت زندگی سالمند در گذشته و اینکه تمامی سالمندان در این دوران با این مشکلات مواجه هستند به بیمار انرزی دهند.
نگهدار سالمند چگونه می تواند به سالمند افسرده کمک کند:
- ورزش کردن: نگهدار سالمند می تواند سالمندان را تشویق به ورزش کند. سالمند حتی اگر بیمار باشد و یا بر روی ویلچر نشسته باشد با زهم می تواند توانایی های را با بالا بردن فعالیت بدنی افزایش دهد.
- بیرون بردن سالمند از خانه: دریابید که سالمندان از چه مکان هایی لذت می برند. این مکان ها می تواند پارک سینما،مسجد و یا مکان های زیارتی باشد.
- زمان تنهایی بیمار را کم کنید: اگر یک نگهدار سالمند هستید به هر نحوی که شده از نزدیکان سالمند و دوستانشان بخواهید که به دیدن سالمند بیایند. دیدار دوباره با عزیزان و کسانی که سالمند ممکن است سال ها آن ها را ندیده باشد در روحیه ی سالمند تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.
- طبخ غذای جدید و سالم:یک نگهدار سالمند باید توانایی های خود را در طبخ غذاهای سالم و جدیدو خوشمزه بالا ببرید.میل کردن غذاهای سالم و میوه و سبزیجات می تواند به سالمند در داشتن روحیه ای بهتر کمک کند.
- انجام فعالیت جدید: از سالمندان درباره ی فعالیتی که همیشه مشتاق به انجام ان بودند اما هیچگاه فرصت انجام ان را نداشته اند پرسوجو کنید و شرایطی را برای سالمند محیا کنید که سالمند بتواند به آن دست یابد و خلاقیت خود را به کارگیرد.
- دارو درمانی :گاهی حال بیمار دیر از کنترل خودش نیز خارج شده و خودش هم می خواهد هر چه سریعتر از افسردگی رهایی یابد. بهترین روش برای بهبود حال سالمند این است که او را پیش یک پزشک متخصص ببرید تا در صورت نیاز دارو درمانی را شروع کند.
مركز نگهداري و مراقبت از کودک، سالمند، بیمار در منزل مه چهرگان با بکارگیری نیروهای مجرب و متخصص آماده ی خدمت رسانی 24 ساعته به شما و عزیزان شما می باشد.
بدون دیدگاه